Κλείσιμο

Οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις του κέντρου ζητά η ΕΣΕΕ

H Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Με την επιστολή αυτή, η ΕΣΕΕ ζητά την ενεργοποίηση του ν. 3746/2009, βάσει του οποίου προβλέφθηκαν μέτρα οικονομικής ανακούφισης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 73 του ν. 3746/2009 είναι άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ, έμμεση οικονομική ενίσχυση από 10.000 έως 200.000 ευρώ, με το 50% να καταβάλλεται αμέσως και το υπόλοιπο 50%, μέσω δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους και πλήρη επιδότηση επιτοκίου, χορήγηση κεφαλαίων κίνησης έως το 35% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης και χορήγηση δανείων 15ετούς διάρκειας για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια με πλήρη επιδότηση επιτοκίου και τρίμηνη αναστολή πληρωμών δανειακών δόσεων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και όλων των υποχρεώσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Για να μην «θρηνήσουμε» περισσότερα λουκέτα στο κλασσικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, όπου οι ζημιές από τις καταστροφές ήρθαν να προστεθούν σε αυτές από το σχεδόν μόνιμο κλείσιμο του κέντρου από τις συνεχείς κινητοποιήσεις, που σιγά-σιγά το μεταμορφώνουν σε μία έρημη, επιχειρηματικά, περιοχή''.
Πηγή: skai.gr