Στέλιος Ράμφος: Αυτοκαταστροφικός ο Παπακωνσταντίνου, να φύγει

Αυτοκαταστροφικό χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα», ζητώντας την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

«Έχει ένα πείσμα αυτοκαταστροφικό, το μυαλό του πηγαίνει στην εύκολη λύση (...) πρέπει να φύγει για το καλό του» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμφο το μνημόνιο στην υπάρχουσα μορφή του απέτυχε παταγωδώς. «Δεν μπορεί να χτυπιούνται οι συνταξιούχοι και να μένει αλώβητη η δημόσια σπατάλη» τόνισε. «Προσπαθούμε να ταιριάξουμε αριθμούς χάνοντας την πραγματικότητα των ανθρώπων» πρόσθεσε.

Για τους «αγανακτισμένους» δήλωσε ότι η πιέση θα σπρώξει στα όρια το πολιτικό σύστημα. «Η πρώτη αντίδραση του ελλείμματος μεταξύ του κόσμου και του πολιτικού συστήματος ήταν οι 16 βουλευτές.»

Ζήτησε αναθεώρηση του Συντάγματος, κατάργηση των προνομίων των βουλευτών και κατάργηση της κομματοκρατίας.

Χαρακτήρισε την σημερινή κρίση ως κρίση της μετανεωτερικότητας: «Η σημερινή κρίση είναι προϊόν του ’89. Έπεσαν τα σύνορα, διπλασιάστηκαν οι διαστάσεις του κόσμους, οι ταχύτητες αυξήθηκαν και η κίνηση του χρήματος έγινε ιλλιγιώδης χάθηκε η πραγματική αντιστοιχία μεταξύ πραγματικότητας και δυνατοτήτων αφηρημένων, γεννήθηκαν οι φούσκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «έχουμε 300.000 διορισμένους υπεράριθμους στο δημόσιο και η αναλογία είναι 300 δισ. ευρώ. Αυτό που ζητάνε (σ.σ: η τρόικα) είναι 6,5 δισ. ευρώ το προηγούμενο ακριβώς έλλειμμα είχε δίκιο ο κ. Φλωρίδης» (σ.σ: έκανε λόγο για 100% αποτυχία στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού).

Για τη στάση των Ευρωπαίων τόνισε ότι «ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τους Έλληνες και το ελληνικό πρόβλημα η Ευρώπη είναι παράδοξα απλοϊκός. Τους αντιλαμβάνεται σαν μία τρομακτική καταβόθρα η οποία θα καταπιεί το παν, και από την άλλη σαν ένα άτακτο παιδί που πρέπει να πάει στο αναμορφωτήριο».
Πηγή: skai.gr