Στο εδώλιο για απάτη κατ’ εξακολούθηση ο Παύλος Ψωμιάδης

Την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Παύλου Ψωμιάδη, της γυναίκας του Μαρίας και της κόρης του Όλγας για απάτη κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά στην έκδοση ομολόγων της προσωπικής του εταιρίας «Ασπίς Κάπιταλ», ζητά η Εισαγγελία Αθηνών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στο κατηγορητήριο που τέθηκε υπόψη του ΣΚΑΪ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Παύλος Ψωμιάδης και οι συγγενείς του, που ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κάπιταλ, παραπλάνησαν τους ομολογιούχους με ψευδείς παραστάσεις, λέγοντάς τους ότι τα ομόλογα ήταν εγγυημένα και η Ασπίς Μπανκ εγγυάται το κεφαλαιό τους.

Στο κατηγορητήριο διαπιστώνεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης κατηύθυνε 30,6 εκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς της Κάπιταλ σε προσωπικό του λογαριασμό, ενώ εταιρεία στην οποία συμμετείχε η κόρη του κατασκεύασε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, αξίας 17 εκατομμυρίων ευρώ .

Στην εισαγγελική πρόταση ζητείται να συνεχιστεί η προφυλάκιση Ψωμιάδη και να διατηρηθεί η εγγυοδοσία για τις άλλες δύο κατηγορούμενους.
Πηγή: skai.gr