ΟΠΑΔ: Διακόπτεται η επί πιστώσει εξέταση από τους γιατρούς

Στην διακοπή της επί πιστώσει εξέτασης στους ασφαλισμένους του Δημοσίου προβαίνουν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) μετά τους φαρμακοποιούς.

Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Ελευθερίου τόνισε την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ότι οι γιατροί θα κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους καθώς ο ΟΠΑΔ οφείλει 100 εκατ. ευρώ στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά τα οφειλόμενα μπορεί να προσεγγίζουν και τα 300 εκατ. ευρώ.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κοινωνική πολιτική με τα χρήματα κάποιου άλλου. Οι γιατροί έχουν έξοδα, έχουν επιδείξει κοινωνική ευθύνη, αλλά δεν πάει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθερίου.

Ο κ. Ελευθερίου κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτη σε διάλογο και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι μόνο ο ΟΠΑΔ που έχει οφειλές προς τους γιατρούς αλλά και άλλα ταμεία. «Η κυβέρνηση πρωτοστατεί στο κίνημα ‘Δεν πληρώνω» σχολίασε.

Με την απόδειξη ο ασφαλισμένος θα υποχρεούται να πηγαίνει στο ταμείο που οφείλει να τον αποζημιώσει.

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει δεδουλευμένα 14 μηνών στους γιατρούς, ενώ άλλα ταμεία τους οφείλουν δεδουλευμένα τουλάχιστον 2 ετών.
Πηγή: skai.gr