Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ

Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνδικαλιστές στην επιχείρηση. Θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι και το μεσημέρι.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΝ ξεκίνησε κινητοποιήσεις ενάντια στην περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης με σύνθημα δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη πώλησης της δημόσιας γης δεν μας καθησυχάζει αλλά μας ανησυχεί, δήλωσε στην τηλεόραση και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Κατσαρός.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του μάνατζμεντ της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω με μαθηματική ακρίβεια ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τρεις φορές πάνω την κιλοβατώρα.

Υπογραμμίζει παράλληλα πως «οι δομές της ΔΕΗ, τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία αλλά και οι παρεχόμενες εκτάσεις όπως ο υπόγειος πλούτος της, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν μπορούν ούτε ως σκέψη να ενταχθούν στο σχέδιο πωλήσεων της κυβέρνησης».
Πηγή: skai.gr