Α. Λοβέρδος: «Τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο το φαρμάκου»

Τη δέσμευσή του ότι για την ίδρυση φαρμακείου θα απαιτείται πτυχίο φαρμακοποιού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και επανέλαβε ότι «τα σούπερ μάρκετ δε θα μπουν στο χώρο του φαρμάκου.»

«Αν δεν ικανοποιεί και αυτό τους φαρμακοποιούς, τότε κοροιδευόμαστε», είπε ο υπουργός και σημείωσε χαρακτηρστικά: «Θα μπορούσα να έκανα επίταξη και να είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δεν το κάνω όμως. Στέλνω μήνυμα καταλαγής. Θέλω να κάνουμε συζήτηση. Πρέπει να σεβαστούν το γεγονός ότι το «μενού» θα μπορούσε να είναι χειρότερο, αλλά δεν είναι. Ας το σεβαστούν λοιπόν.»

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφασίστηκε το κλείσιμο των φαρμακείων για Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή και από 1η Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων που μέχρι τότε δεν έχουν ξεκινήσει να αποπληρώμουν τα χρέη τους.

Ωστόσο, ήδη από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν βάλει λουκέτο στα φαρμακεία τους ενώ όσοι εφημερεύουν δεν εκτελούν τις συνταγές των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες ανεξάρτητα με τις αποφάσεις των άλλων φαρμακευτικών συλλόγων.

Το υπουργείο Υγείας έχει "επιστρατεύσει" τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Πειραιά για την εξυπηρέτηση των χρονίως πασχόντων και των ανήμπορων οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται στα νοσοκομεία για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά