Οι κινητοποιήσεις των ΜΜΜ - Δηλώσεις Δ. Ρέππα

Συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Την Τρίτη τα μπλε λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι, τα τρόλεϊ από τις 11.00 έως τις 15.00 και ο ηλεκτρικός από τις 12.00 έως τις 16.00.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν επίσης ότι από την έναρξη λειτουργίας μέχρι τις 8 το πρωί θα απέχουν από την έκδοση και τον έλεγχο εισιτηρίων.

Κανονικά θα κινηθούν Μετρό και τραμ.

Την Τετάρτη τα μπλε λεωφορεία και το τραμ δε θα κυκλοφορήσουν 11.00 με 15.30, τα τρόλεϊ 11.00 με 15.00 ενώ οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Σε στάσεις εργασίας στο Μετρό από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και από τις 20.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αποφάσισε να προχωρήσει το σωματείο ηλεκτροδηγών.

Την Πέμπτη σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ και σε στάση εργασίας 12.00 με 16.00 στον ηλεκτρικό.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Μετρό με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό.

Κάλεσμα Δημήτρη Ρέππα προς τα συνδικάτα και τις διοικήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απομάκρυνσης στελεχών των διοικήσεων των συγκοινωνιακών φορέων τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Ρέππας, απεύθυνε κάλεσμα προς τα συνδικάτα των εργαζομένων αλλά και προς τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων. Κάλεσε τις διοικήσεις να αναλάβουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση των συμφερόντων των εταιρειών.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους, τους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι τους και να αναλογιστούν τα προβλήματα που προκαλούν στο επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου.

Επίσης, ο υπουργός διεμήνυσε πως θα γίνει διάλογος με τα συνδικάτα των εργαζομένων και ότι θα επαινεθούν προτάσεις που θα συμβάλουν πρακτικά στη μείωση των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά θα δείτε ανθρώπους των διοικήσεων να απομακρύνονται από τη θέση τους εάν δεν αναλάβουν τις πρωτοβουλίες εκείνες προκείμενου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των εταιρειών.

Πηγή: skai.gr