Εκλογή από τη βάση θέλει ο Α. Σπηλιωτόπουλος

Τις επιφυλάξεις του όσον αφορά τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου που θα εκλέξει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη Δευτέρα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα σε στελέχη και φίλους του κόμματος στη Β’ Αθηνών.

«Τώρα είναι η ώρα να δεσμευτούμε ότι η περίοδος, που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι περίοδος πολέμου μεταξύ των στελεχών, αλλά μια περίοδος ενάντια στην νοοτροπία εκείνη, που μας κρατά δέσμιους της μετριότητας και της μιζέριας. Μιας απέραντης διαδικασιολογίας, η οποία μάς αποξενώνει από την ελληνική κοινωνία. Καμία προσωπική φιλοδοξία δεν μπορεί και δεν θα αφήσουμε να αγνοήσει τη φωνή των πολλών και καλών φίλων της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ, η οποία δίδαξε μαθήματα δημοκρατίας στον τόπο, δεν μπορεί τώρα να τα αρνηθεί για τον εαυτό της.

«Σέβομαι το καταστατικό, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε πολιτικά μέσα από εξαντλητικές προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες και να εκλέξουμε νέους αντιπροσώπους, που να εκφράζουν τη σημερινή θέση της ΝΔ στην κοινωνία. Και να ανοίξουμε τις διαδικασίες σε όλους τους φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου προέδρου», σημείωσε, και επανέλαβε πως ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει συγκεκριμένη θητεία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι οι διαφανείς ανοικτές κομματικές διαδικασίες είναι αυτές που δίνουν πολύτιμα μαθήματα Δημοκρατίας στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ και παράγουν θέσεις, πολιτική, σχέδιο και όραμα για τον τόπο. «Χρειάζεται να μιλήσουμε πολιτικά. Να κάνουμε εξαντλητικό διάλογο. Να συμφωνήσουμε πώς θα ανασυγκροτήσουμε την παράταξή μας. Πολιτικά και ιδεολογικά, οργανωτικά και λειτουργικά», επισήμανε αναφέροντας ότι η προσωπική αντιπαράθεση είναι αυτή που πλήγωσε στο παρελθόν την παράταξη.

Πηγή: skai.gr