Νέα περιστατικά της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Ακόμα πέντε κρούσματα του ιού της νέας γρίπης ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 156. Απ΄ αυτά τα 70 έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Πρόκειται για ένα οκτάχρονο αγόρι και ένα τρίχρονο κορίτσι, αμερικανικής καταγωγής, που έφτασαν από τις Η.Π.Α., ένα ακόμη αγόρι 3 χρόνων, ελληνικής καταγωγής, προερχόμενο από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου διαμένει, έναν άνδρα 56 χρόνων, ελληνικής καταγωγής, προερχόμενο από τον Καναδά, όπου διαμένει και μία γυναίκα 28 χρόνων, Ελληνίδα, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του υπουργείου, "η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια".

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη σε όλο τον κόσμο έχει ανέλθει στους 94.512, εκ των οποίων οι 429 πέθαναν,

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στα αμερικανικά κράτη και κυρίως στις ΗΠΑ, αν και χιλιάδες κρούσματα έχουν αναφερθεί επίσης στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η νέα γρίπη έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας, αλλά η δριμύτητα της ασθένειας είναι μέτρια.

Πηγή: skai.gr