Κλείσιμο

Χρυσή Βίζα: Ελληνοτουρκική συμμαχία στο real estate για προσέλκυση Τούρκων

Σε κοινοπραξία με την τουρκική εταιρεία ανάπτυξη ακινήτων Varyap προχώρησε η ελληνική μελετητική εταιρεία Salfo & Associates με στόχο την πώληση πολυτελών διαμερισμάτων για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε επενδυτές-υπηκόους τρίτων χωρών (Χρυσή Βίζα).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η ελληνική εταιρεία Salfo του Ιωάννη Φωτεινού, η τουρκική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Varyap και η εταιρεία Astik Red με επικεφαλής τον Γιάννη Σαλπέα (γιο  του Γ. Σαλπέα προέδρου της Salfo) έλαβαν, πρόσφατα, το πράσινο φως για την κατασκευή οκταώροφου συγκροτήματος κατοικιών στην Αθήνα.

Το κτήριο θα αναπτυχθεί στην οδό Πνυταγόρα 4 (διαδραστικός χάρτης κάτω), στο Μετς σε οικόπεδο περίπου 500 τ.μ., περιλαμβάνοντας συνολικά 19 διαμερίσματα από 79 τ.μ. έως 102 τ.μ. 



Το σύνολο των ιδιοκτησιών επιδιώκεται να πωληθεί, μέσω του καθεστώτος χορήγησης άδειας παραμονής για επενδύσεις με ελάχιστη αξία 250.000 ευρώ. Ήδη, τα διαμερίσματα  διατίθενται, προς πώληση, από τα σχέδια, κυρίως σε εύπορους Τούρκους που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Το οικόπεδο ανήκει στην Salfo, η οποία ελέγχει το 40% της κοινοπραξίας, με την ελληνική θυγατρική της Varyap και την Astik να συμμετέχουν με 50% και 10%, αντίστοιχα, στο κοινό σχήμα.

Η τουρκική εταιρεία, που προωθεί στην αγορά το project, κάνει λόγο για διαμερίσματα "με απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη που βρίσκονται στην "Αθήνα, στην καρδιά της Ευρώπης". Το κτήριο θα διαθέτει 24ώρη φύλαξη, κοινόχρηστο χώρο αναψυχής στην ταράτσα, αίθουσα γυμναστικής, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους αγοραστές να ενοικιάζουν το ακίνητό τους με προνομιακούς όρους.

Η Varyap προσφέρει ως επιπρόσθετες παροχές την κάλυψη του κόστους συναλλαγής, την απορρόφηση του ΦΠΑ των διαμερισμάτων και την παροχή νομικών υπηρεσιών.