Επαφές Γεωργιάδη με ελληνογερμανικό επιμελητήριο για προσέλκυση επενδύσεων

Με κύριο στόχο την ενίσχυση των ελληνογερμανικών σχέσεων τόσο σε επενδυτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, ’δωνι Γεωργιάδη με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μαραγκό.

«Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε τους αμέσως επόμενους μήνες να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα επιτρέψουν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από τη Γερμανία να βρουν τον τρόπο να επενδύσουν στην Ελλάδα» δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μαραγκός δήλωσε από την πλευρά του ότι «η Γερμανία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που θα έλθουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις», ενώ αναφερόμενος στο αξίωμα του κ. Γεωργιάδη σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ νευραλγική η θέση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη στιγμή αυτή, γιατί πραγματικά μόνο μέσα από τις επενδύσεις μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα να ανακάμψει τόσο οικονομικά όσο - θα έλεγα αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό - κοινωνικά, δημιουργώντας θέσεις εργασίας»

«Εμείς ως Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα στηρίξουμε το έργο του γιατί θεωρούμε ότι η Γερμανία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που θα έλθουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις», πρόσθεσε ο κ. Μαραγκός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση μετείχε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Γεώργιος Πατεράκης καθώς επίσης και ο γενικός διευθυντής Αθανάσιος Κελέμης.



Πηγή: skai.gr