Αποκρατικοποιήσεις και κόκκινα δάνεια στο στόχαστρο των θεσμών

Σήμερα στις  17.00 θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, για την αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.
 
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση, ενώ στις 18.00 η συζήτηση θα αφορά στα χρηματοπιστωτικά, κυρίως τα «κόκκινα» δάνεια, νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη».
 
Τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.
 
Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή. Αμέσως μετά, το ΔΝΤ, εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή, θα εκδώσει σχετική αναφορά. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση την οποία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των ANFAs και SNPs (τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες), θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ