Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πολύ σύντομα η εκταμίευση της δόσης

«Πολύ σύντομα» ήταν η απάντηση που έδωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος για το πότε θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ ευρώ χωρίς όμως το πολύ σύντομα να σημαίνει στο Eurogroup της Δευτέρας.

Άλλωστε ακόμα παραμένουν ανοιχτά τα τρία βασικά προαπαιτούμενα τα οποία δεν είναι άλλα από την δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, την απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο ελληνικό αλλά και περισσότερη πρόοδο όσον αφορά το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για το οποίο «αναμένεται η ανεμπόδιστη εκτέλεση τους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως «οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι».

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι το θέμα της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα είναι αντικείμενο διασυνδεδεμένο με την τρέχουσα συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο δεν θέλησε να πει για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων ή κάποιου άλλου είδους διευθέτηση. Ο ίδιος εξήγησε ότι το κατά πόσο θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά την λήξη του προγράμματος είναι θέμα της Ελλάδας καθώς μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να την ζητήσει.
Πηγή: skai.gr - Ελένη Βαρβιτσιώτη
TAGS: Eurogroup