Έτοιμο για επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα το Brookstreet Fund

Έτοιμη να αρχίσει να επενδύει σε ελληνικές επιχειρήσεις τα αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια του πανευρωπαϊκού fund που έχει συστήσει είναι η Brookstreet Equity Partners του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το Brookstreet Fund ανακοίνωσε στους μετέχοντες επενδυτές ότι κλείνει τις πύλες του για τον πρώτο γύρο άντλησης κεφαλαίων και ότι δε θα δέχεται νέους επενδυτές μέχρι νεωτέρας.

Πρόκειται για το πρώτο βρετανικό επενδυτικό fund με πανευρωπαϊκή άδεια λειτουργίας και με αποκλειστική στόχευση υγιείς και με προοπτικές ανάπτυξης μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το Brookstreet Fund τελεί υπό τις άδειες λειτουργίας τόσο της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), όσο και της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Διαγωγής (FCA).

Γνώστες της επενδυτικής αγοράς επισημαίνουν ότι το Brookstreet Fund διαφέρει ως επενδυτικό σχήμα με διπλή γεωγραφική άδεια και με αμιγώς ιδιωτικά κεφάλαια, που δεν εξαρτάται από δημόσιες επιχορηγήσεις.

«Αυτό δίνει στην Brookstreet την ευελιξία και το πλεονέκτημα να μπορεί να επενδύει και να ιδρύει εταιρείες οπουδήποτε στην Ευρώπη. Επίσης δεν έχει κανέναν από τους επενδυτικούς περιορισμούς του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών, της επενδυτικής πλατφόρμας μέσω ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕIF)», ανέφερε αναλυτής.

Πηγές από τη βρετανική πρωτεύουσα επιβεβαιώνουν ότι η Brookstreet έχει ήδη δρομολογήσει επενδυτικές κινήσεις σε ελληνικές εταιρείες από διάφορους τομείς, από εταιρείες λιανικής έως εταιρείες τεχνολογίας.

Ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners, με έδρα το Mayfair και με μόνιμη αντιπροσώπευση σε Νέα Υόρκη και Αθήνα, φέρεται να έχει συγκροτήσει μία ισχυρή ομάδα ειδικών (σ.σ. έχουν υπάρξει αναφορές για δικηγόρους της Apple μέχρι administrators της Deutsche Bank) που αναλύει κάθε επενδυτική ευκαιρία.

Δεδηλωμένος σκοπός του fund είναι να απελευθερώσει τις μικρομεσαίες εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει από τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας και να αλλάξει τις μεθόδους εργασίας στη βάση αγγλοσαξωνικών προτύπων. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η βελτιστοποίηση της απόδοσης και η ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές.

Η μέθοδος υλοποίησης αυτής της στρατηγικής είναι η σύμπραξη με την υπάρχουσα διοίκηση της εκάστοτε εταιρείας.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο