Spiegel: Η Ελλάδα προτίθεται να δώσει δώρα στους φτωχότερους

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, αναφέρεται στη διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους ενός δισ. ευρώ που εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα προτίθεται να δώσει δώρα στους φτωχότερους».

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει όσους επλήγησαν περισσότερο από την κρίση των περασμένων ετών με βοήθεια δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το Spiegel, «με το αναμενόμενο για την τρέχουσα χρονιά πλεόνασμα η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να συνδράμει τις φτωχότερες πληθυσμιακές ομάδες. Τα χρήματα θα διανεμηθούν σε εκείνους που υπέφεραν περισσότερο από την πολυετή οικονομική κρίση, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Το ακριβές ύψος του κοινωνικού μερίσματος και ο τρόπος διανομής του αναμένεται να γνωστοποιηθούν το Νοέμβριο».

Για την τρέχουσα χρονιά η ελληνική κυβέρνηση αναμένει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,2% επί του ΑΕΠ την ώρα που ο συμπεφωνημένος με τους πιστωτές στόχος βρίσκεται στο 1,75%. «Η κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει το άρθρο.

Στο θέμα αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και το αυστριακό ραδιοφωνικό δίκτυο ORF υπό τον τίτλο «η Ελλάδα σχεδιάζει βοήθεια δισ. για τους φτωχούς».

Πηγή: skai.gr