Κλείσιμο

Ντομπρόφσκις: Εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

Κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ο Λετονός πολιτικός υπογραμμίζει πως η σχετική απόφαση του Eurogroup, ήδη από τον Μάιο του 2016, προβλέπει βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κουρέματος.

Πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για το χρέος, ξεκαθαρίζει ο Ντομπρόφσκις. «Δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό», επισημαίνει.

Όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος της εφημερίδας αναφέρεται στη στάση του ΔΝΤ για το θέμα, ο Ντομπρόφσκις επιμένει στις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για το θέμα.

«Εάν η πορεία για τη χώρα συνεχίσει να είναι ανοδική, εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και προχωρήσουμε στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όπως συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων παίρνει χρόνο. Το έχουμε δει και στα τρία προγράμματα προσαρμογής για την Ελλάδα», παρατηρεί ο Ντομπρόφσκις.
Πηγή: skai.gr