Κυβέρνηση: Επιβεβαιώθηκε στο EWG η σημαντική πρόοδος

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, «επιβεβαιώθηκε η σημαντική πρόοδος η οποία έχει καταγραφεί από την ελληνική πλευρά ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ έγινε αναφορά και στα θετικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές».

Οι ίδιες κοινές αναφέρουν πως κοινός στόχος αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement), κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχιστούν οι εργασίες και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω προγραμματισμένων τηλεδιασκέψεων σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επικεφαλής.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τις διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τα κλιμάκια των θεσμών την Πέμπτη, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, σχετικά με ένα «ισορροπημένο» δημοσιονομικό πακέτο μετά από το πρόγραμμα και, παράλληλα, σε ό,τι αφορά σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως υπάρχει ήδη ένα πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο επικεφαλής για την επόμενη εβδομάδα, για διάφορα ζητήματα που χρειάζονται περισσότερη δουλειά, ή πολιτική συζήτηση.

«Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να χτίσουμε πάνω στην ήδη υπάρχουσα πρόοδο και με στόχο να καταγραφεί ακόμη μεγαλύτερη στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πηγή: skai.gr