Γ. Χουλιαράκης: Λύση γρήγορα για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στάθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης γρήγορα, σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, σε ομιλία του στο Λονδίνο. 

Ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι είναι καλύτερα να βρεθεί έστω και μία χειρότερη λύση τώρα, παρά μία καλύτερη σε πέντε μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι η στάση της Ελλάδας είναι καθαρή, καθώς και ότι δεν χρειάζονται περισσότερα μέτρα, λέγοντας πως η ρίζα του προβλήματος είναι πόσο μεγάλη ελάφρυνση χρέους προτίθενται να δεχθούν η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει λογική να βρεθεί λύση σε πέντε μήνες, εκτιμώντας ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο, η χώρα θα μπει σε έναν κύκλο αβεβαιότητας, χωρίς να υπάρχει χρόνος να ανακάμψει.

Πρόσθεσε πως όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, πιθανώς επιθυμούν να βρεθεί η Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο για να υπογράψει οτιδήποτε.

Όπως γράφει το Reuters, ο κ. Χουλιαράκης επέμεινε ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος της το συντομότερο, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αρχίσει ξανά συζητήσεις με μια νέα ομάδα ευρωπαίων ηγετών, καθώς επίκειται μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: skai.gr