Αγώνας 28 ημερών για την κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση

Σε αγώνα δρόμου 28 ημερών έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε την Κυριακή και ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα διερευνήσει το έδαφος για το κατά πόσο είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και από την πλευρά των θεσμών, δεδομένου ότι οι δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν ξεπερνούν τις 100.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», ο πρώτος στόχος για να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς είναι η 28η Νοεμβρίου, όταν συνεδριάζει το Euro-working Group. Διαφορετικά, θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Πάντως, αν κάποια ζητήματα μείνουν ανοικτά, θα μπορούσαν να οριστούν ως προαπαιτούμενα για την εκταμίευση κάποιων υποδόσεων τους επόμενους μήνες.

Προϋπόθεση είναι ωστόσο ότι θα έχουν συμφωνηθεί τα μεγάλα θέματα του ελέγχου, όπως οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο προϋπολογισμός του 2017, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο τρόπος χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), η πρόοδος στις αποκρατικοποιήσεις, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα «κόκκινα» δάνεια και οι δράσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Πηγή: skai.gr