Γη και ύδωρ δίνει το Παρίσι για να τραβήξει στελέχη από το Λονδίνο

Σειρά πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στο να προσελκύσουν στο Παρίσι κορυφαία τραπεζικά και επιχειρηματικά στελέχη τα οποία σήμερα δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο παρουσίασε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, καθώς η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το Brexit.

Σε έκτακτη εμφάνιση που πραγματοποίησε στην ετήσια συνέλευση του γαλλικού τραπεζικού κλάδου, το Paris Europlace, ο κ. Βαλς προανήγγειλε φοροαπαλλαγές για στελέχη που αποφασίζουν να μετακινηθούν στην Πόλη του Φωτός, αλλά και μία ενιαία υπηρεσία ενημέρωσης που θα παρέχει στους μετακινούμενους πληροφορίες για φορολογικά ζητήματα, ακίνητα και διεθνή σχολεία για τα παιδιά τους.

Όπως είπε ο κ. Βαλς, υψηλόβαθμα στελέχη που επιλέγουν να μετακινηθούν στη Γαλλία θα απολαμβάνουν ελαφρύνσεις έως και 50% στο φόρο εισοδήματος για την πρώτη οκταετία παραμονής τους στη Γαλλία, αντί για την πρώτη πενταετία που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, ο κ. Βαλς προανήγγειλε τη δημιουργία διεθνών τάξεων σε σχολεία όπου τα παιδιά ξένων στελεχών θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στη μητρική τους γλώσσα.

«Σήμερα φέρνουμε λύσεις για εταιρείες που θέτουν ερωτήματα και περιμένουν απαντήσεις ώστε να προετοιμαστούν για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Βαλς, σημειώνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει το Παρίσι στο «κορυφαίο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης».

Στον απόηχο του Brexit, η Σοσιαλιστική γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να καταρρίψει τη φήμη που τη θέλει να είναι εχθρική προς την επιχειρηματικότητα και τα υψηλόμισθα στελέχη.

«Η γαλλική οικονομία είναι ελκυστική, και θέλουμε να γίνει ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο κ. Βαλς στο Paris Europlace, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προσέλκυση και ο επαναπατρισμός ταλαντούχων εργαζόμενων.
Πηγή: skai.gr