Επιπλέον φόρο 75 εκ. ευρώ πληρώνει φέτος ο ΟΠΑΠ λόγω των νέων νόμων

Επιπλέον φόρους της τάξης των 70 έως 75 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να πληρώσει φέτος ο ΟΠΑΠ, λόγω των νέων νόμων που διέπουν τα μικτά κέρδη εταιρειών τυχερών παιγνίων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Καμίλ Ζίγκλερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ΟΠΑΠ πλήρωσε περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους το 2015, κάτι που σημαίνει ότι το φορολογικό βάρος θα αυξηθεί κατά 11,7% μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Η νέα νομοθεσία επιβάλει συντελεστή 35% στα μικτά κέρδη από τυχερά παιχνίδια, πέντε μονάδες υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο αυξημένος φόρος αντικαθιστά το τέλος των 5 λεπτών στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Ζίγκλερ είπε ότι η εταιρεία δεν έχει επιλογή παρά μόνο να ακολουθήσει τα όσα προβλέπει ο νόμος.

«Εάν υπάρχει νόμος που λέει ότι τα μικτά κέρδη θα είναι 35% δεν υπάρχει ζήτημα να το δεχτούμε ή να μην το δεχτούμε. Αυτός είναι ο νόμος», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ζίγκλερ.

Προσέθεσε ότι ο ΟΠΑΠ ήδη μελετά πώς μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του αυξημένου φορολογικού βάρους, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Πηγή: skai.gr