«Ψυχραιμία» συνιστά ο Μοσκοβισί στην κυβέρνηση

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ζητεί από όλες τις πλευρές ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό πριν από την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η Κομισιόν επιθυμεί να παίξει μεσολαβητικό ρόλο.

Επεσήμανε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι εφικτή μέσα στον Απρίλιο «με καλή θέληση και δουλειά», προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του περσινού δραματικού σεναρίου περί Grexit.

Ερωτηθείς για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ο Γάλλος επίτροπος αναφέρει ότι η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της φορολογίας εισοδήματος, στο ασφαλιστικό και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, αλλά όπως διευκρινίζει, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.

«Βλέπει» επίσης την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ως ευκαιρία για να συζητηθούν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το θέμα του χρέους, ζητήματα τα οποία συνέδεσε μεταξύ τους για ακόμη μία φορά.
Πηγή: skai.gr