Το πετρέλαιο ξαναπαρασύρει τις αγορές σε μεγάλες «βουτιές»

Με μεγάλες ζημίες έκλεισαν σήμερα τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,81%, στο Παρίσι ο CAC 40 έπεσε κατά 2,47%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,28%.

Στη Μαδρίτη, εν μέσω ανησυχιών για περαιτέρω πολιτική αστάθεια μετά τον δεύτερο γύρο διερευνητικών επαφών του βασιλιά Φελίπε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο δείκτης IBEX 35 έχασε 2,96% της αξίας του.

Ηπιότερη ήταν η πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης έπεσε κατά 0,84% και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι ετών.

Σε ξεκάθαρα αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μεγάλοι δείκτες στη Γουόλ Στριτ, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,65% και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 1,47%.

Το πετρέλαιο Brent πέφτει κατά περίπου 3% λίγο μετά τις 20:00, φτάνοντας στα περίπου 33 δολάρια ανά βαρέλι, τη στιγμή που έχουν αρχίσει να εξασθενούν οι ελπίδες για συνεννόηση μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών κρατών για συντονισμένη μείωση της παραγωγής, ώστε να περιοριστεί η υπερπροσφορά στην αγορά.

Λίγο πάνω από το όριο των 30 δολαρίων το βαρέλι βρίσκεται η κύρια βορειοαμερικανική ποικιλία, το West Texas Intermediate.
Πηγή: skai.gr