Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας είναι ένας άντρας που μεταλλάχθηκε (video)

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άντρας που μεταλλάχθηκε, σήμερα όμως έχουμε καλή συνεργασία» τόνισε σήμερα Πέμπτη ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Πιερ Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει τη δόση των 3 δισ. ευρώ έδωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα έχει κάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεταρρυθμίσεων και θα τους δώσουμε χρήματα, συνολικά 3 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί 

«Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, θα ασχοληθούμε με το θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε.

O γάλλος επίτροπος προειδοποίησε ωστόσο πως η ελληνική κατάσταση «είναι στο σωστό δρόμο αρκεί ο καθένας να εκπληρώνει το ρόλο του, που σημαίνει συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και εποικοδομητική στάση από τους εταίρους της».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες».

«Πάνω απ’ όλα, είναι αναγκαίο τα κράτη – μέλη να είναι ικανά να είναι ενωμένα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει χάσμα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης» τόνισε.

To βίντεο της συνέντευξης (στα γαλλικά):


Moscovici : "L'Europe a besoin d'immigration... από Europe1fr
Πηγή: skai.gr