Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να λάβει τα 2 δισ την επόμενη εβδομάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο να λάβει την υποδόση των 2 δισ ευρώ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Τα πράγματα έχουν λίγο – πολύ βρει τον δρόμο τους», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου. 

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις  να λάβει αυτά τα 2 δισ την ερχόμενη εβδομάδα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτό πιστεύω».

Το αν η ευρωζώνη θα αποδεσμεύσει φρέσκα κεφάλαια για την Ελλάδα είναι ένα τεστ για την αξιοπιστία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την δεύτερη -σε διάστημα 10 μηνών- κυβέρνησή του, σημειώνει το Bloomberg.

«Αφού εκτινάχθηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο υποσχόμενος να αντιστρέψει την λιτότητα, ο Τσίπρας έφτασε την Ελλάδα στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη παίζοντας πετροπόλεμο με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας προτού αποδεχθεί περαιτέρω δημοσιονομική χαλιναγώγηση προκειμένου να λάβει το τρίτο πακέτο στήριξης μέσα σε έξι χρόνια, χάνοντας τα σκληροπυρηνικά στελέχη του κόμματός του και προκηρύσσοντας εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, κερδίζοντας το στοίχημα της νωπής λαϊκής εντολής», αναφέρει το άρθρο.

«Η νομοθεσία για την οικονομική μεταρρύθμιση που υπερψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο την Παρασκευή δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποδεσμευθεί η επόμενη δόση. Χρειάζονται περαιτέρω συζητήσεις και εποπτεία του πακέτου από διεθνείς εμπειρογνώμονες», δήλωσαν σχετικά δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Bloomberg υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.  

Πηγή: skai.gr