Νέες προτάσεις από την Ελλάδα ζητά το Eurogroup, πετώντας τη μπάλα στην Αθήνα

Τις «νέες προτάσεις» της ελληνικής κυβέρνησης περιμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όπως ανακοίνωσε το Eurogroup, πετώντας ξεκάθαρα το μπαλάκι στην Αθήνα για την επίτευξη γρήγορης προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Η ευρω-ομάδα θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη, στις 14:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να εξετάσει «την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα», και να προετοιμάσει την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, που θα ακολουθήσει στις 19:00 το απόγευμα.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται πως το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έγινε «μετά την μονομερή αποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις», σε μια ένδειξη πως οι εταίροι επιρρίπτουν ξεκάθαρα στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για το ναυάγιο στις προηγούμενες διαβουλεύσεις.

Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν μας φέρνει πιο κοντά σε συμφωνία, αντίθετα, «η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όταν προτάσεις απορρίπτονται», δήλωσε από τη Χάγη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τόνισε όμως πως η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη «είναι ακόμα στόχος [και της Αθήνας] και δικός μου». Συμπλήρωσε πως οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν αναγκαίες ακόμα και μετά την κάλπη.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ευρω-ομάδας ήταν σε λίγο πιο μαλακό ύφος σε σχέση με τα σχόλια που έκανε την Κυριακή, αμέσως μετά το δημοψήφισμα, όταν χαρακτήρισε «πολύ απογοητευτική (regrettable) για το μέλλον της Ελλάδας» την επικράτηση του ΌΧΙ.

Πηγή: skai.gr