Μάρδας: Οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν για λόγους ισότητας με τους καταθέτες (upd)

Κανονικά θα παραμείνουν ανοιχτά και αύριο Δευτέρα για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων τα υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτούργησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως διευκρινίστηκε μετά τη σύσκεψη των τραπεζιτών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα θα μπορούν να λαμβάνουν τα 120 ευρώ μόνο όσοι δεν τα πήραν την προηγούμενη εβδομάδα.

Για όλους τους υπόλοιπους, και εφόσον έχουν εκδώσει χρεωστική κάρτα, ισχύει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ.

Για το τι θα γίνει για το σύνολο της εβδομάδας θα αποφασιστεί αύριο το βράδυ μετά την απόφαση της ΕΚΤ, και θα ανακοινωθεί από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«Τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι τράπεζες όπως την Παρασκευή. Οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν για λόγους ισότητας (με τους καταθέτες)... Όταν ανοίξουν οι τράπεζες οι δικαιούχοι θα είναι απόλυτοι διαχειριστές» δήλωσε ο κ. Μάρδας μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών.

Όσον αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών, δήλωσε ότι «περιμένουμε αύριο την απόσταση της ΕΚΤ. Μετά θα δούμε τι κάνουμε ... Ας μην απαντάμε για υποθετικά θέματα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Με την σημερινή απόφαση έχουμε μήνυμα Ναι στην Ευρώπη και Ναι στο ευρώ και Όχι στους όρους που προτάθηκαν . Η κυβέρνηση έχει προσανατολισμό που δεν έχει αναθεωρηθεί, για την Ευρώπη και το ευρώ» διευκρίνισε.

Nωρίτερα, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη διέψευσε τις δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη για δέσμευση χρημάτων στις θυρίδες

«Εάν η ΕΚΤ δεν αυξήσει τον ELA θα είναι σαν απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» δήλωσε από την πλευρά του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: skai.gr