Μια συμφωνία μπορεί να ξαναφέρει την ανάπτυξη, διαμηνύει η εφοπλιστική κοινότητα

Μια νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ μπορεί να επαναφέρει τη χώρα μας στην οδό της ανάπτυξης και να επιλύσει τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στην έκθεση, η Ένωση σημειώνει ότι «η ναυτιλία συνεχίζει να είναι η πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και γοήτρου για την Ελλάδα» και αναφέρει ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα συνεισέφερε στην οικονομία της χώρας με αύξηση κατά 9,04% του ναυτιλιακού συναλλάγματος και συμφωνία προαιρετικής εισφοράς 420 εκατομμυρίων ευρώ στα έτη 2013-2016.

Επίσης, παρά την παγκόσμια ύφεση, το 2014 ο ελληνόκτητος στόλος αυξήθηκε σε χωρητικότητα και ελάχιστα μειώθηκε σε αριθμό πλοίων, ενώ η ελληνόκτητη ναυτιλία παρέμεινε στην πρώτη θέση διεθνώς. Η ελληνική σημαία κατέχει την έβδομη θέση στη διεθνή κατάταξη και τη δεύτερη στην Ε.Ε.).

Την Τετάρτη, έστειλαν στον πρωθυπουργό επιστολή οι επικεφαλής πέντε επιχειρηματικών φορέων της χώρας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ