Κλείσιμο

Ανησυχίες στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ανησυχίες για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των εισηγήσεων της ελληνικής κυβέρνησης εκφράστηκαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελλήνων ανταποκριτών από την Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, ανέφερε ότι τα γενικότερα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το δημοσιονομικό κενό ή τον ρυθμό ανάπτυξης, σημειώνοντας πως η Αθήνα δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα επίμαχα στοιχεία.

Κατά τις ίδιες ανταποκρίσεις, τόνισε ότι η όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης – όπως έχει διαμορφωθεί – δεν λειτουργεί και ότι δεν βλέπει πως θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο κ. Τόμσεν φέρεται να είπε ότι το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με τους διαφορετικούς όρους που υιοθετεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρόικα και το μνημόνιο, αποσαφηνίζοντας όμως πως πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα εγγυάται έλεγχο της υλοποίησης του προγράμματος.
Πηγή: skai.gr