Ρέγκλινγκ: Ελπίζω να υπάρξει σύντομα πρόοδος με την Ελλάδα, γιατί υπάρχει ελάχιστο ρευστό

«Ελπίζω πως θα υπάρξει σύντομα πρόοδος στη διαπραγμάτευση» με την Ελλάδα, «γιατί τα αποθέματα ρευστότητας ξεκάθαρα γίνονται πολύ, πολύ μικρά», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να δώσει περαιτέρω βοήθεια εάν πρώτα δεν κατατεθεί μια «αξιόπιστη» λίστα μεταρρυθμίσεων που εγγυάται πως η χώρα μας θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια «βιώσιμη κατάσταση».

«Αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό», τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias.

Ο επικεφαλής του ESM άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιου νέου προγράμματος βοήθειας για τη χώρα μας, σημειώνοντας πως η «Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη στήριξη για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της», όμως απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά.

«Οι θεσμοί ακόμα εξετάζουν την κατάσταση, και αυτό σημαίνει πως βλέπουμε ακόμα τους αριθμούς [...] Μόνο τότε θα ξέρουμε ποια είναι πραγματικά η κατάσταση και ποιο είναι το χρηματοδοτικό κενό. Κάθε αριθμός που αναφέρεται τώρα είναι μια εικασία», είπε.

Τέλος, ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχτηκε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα άπειρη και εργάζεται με στενά χρονικά περιθώρια, ασκώντας όμως κριτική για την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

«Η επικοινωνία δεν έχει υπάρξει πολύ βοηθητική», σχολίασε.
Πηγή: skai.gr