Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Γκουγκλάρω» για να μάθω για το χρηματοδοτικό κενό της Αθήνας

Ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει Κομισιόν και Αθήνα είναι η δήλωση ανώτατου Ευρωπαίoυ αξιωματούχου «ότι για να μάθω για το χρηματοδοτικό κενό μπαίνω στο... Google» λίγα εικοσιτετράωρα πριν το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Eurogroup δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, καθώς δεν έχουν αρχίσει οι τεχνικές συζητήσεις, και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωομάδας δεν μπορούν να αποφασίσουν χωρίς το αποτέλεσμα των συζητήσεων αυτών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, φαίνεται μεν να έχει αποστείλει νέα επιστολή με την οποία δίνει λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσαν κυβερνητική κύκλοι, ωστόσο όπως τόνισε κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, η ελληνική επιστολή παρελήφθη μετά την συνεδρίαση του EuroWorking Group (της Τετάρτης). Συνεπώς, δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από τους θεσμούς και επί του παρόντος δεν μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. 

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη ρευστότητα των τραπεζών και με τις καταθέσεις, όμως είναι σημαντικό να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στον απόηχο της σκληρής στάσης που κράτησε η ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Πηγή: skai.gr