Βερολίνο: «Ασαφές» το σχέδιο Γιούνκερ για 300 δισεκ. ευρώ επενδύσεις στην ΕΕ

Το σχέδιο επενδύσεων αξίας 300 δισεκ. ευρώ της Κομισιόν για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ΕΕ δεν είναι αρκετό και λεπτομερές, είπε τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το ποσό «δεν είναι αρκετό» και επίσης, δεν είναι σαφές σε τι θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Είμαι εντελώς κατά της παρουσίασης ενός προγράμματος κινήτρων», είπε, υποστηρίζοντας ότι είναι απλώς μια «φωτιά σε άχυρο». Πρόσθεσε ότι στο τέλος της ημέρας, τα χρήματα θα δαπανηθούν και τίποτα διαρκές δεν θα βγει από αυτό.

Ο Gabriel, που είναι επίσης αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση Merkel, επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να παρουσιάσει μια «λίστα έργων» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της ευρωπαϊκής ενότητας, όπως με τις δαπάνες για την γερμανική ενοποίηση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Τότε θα υπάρξουν αρκετοί επενδυτές που θα συμμετάσχουν, δήλωσε ο Γκάμπριελ. Είπε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν θα αποτύχει τελικά πάνω στο ερώτημα «αν έχουμε αρκετά χρήματα», αλλά το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να υπάρξει το σωστό πλαίσιο.


Πηγή: Πηγή: Euractiv.gr