Συνάντηση Χαρδούβελη-Σόιμπλε με αντικείμενα την αξιολόγηση και την επόμενη μέρα

Συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει το απόγευμα, στις 18:30 ώρα Ελλάδος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ που συνέρχεται στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα καθώς και η προληπτική γραμμή στήριξης που θα υπάρξει από το νέο έτος.

Η συνάντηση έρχεται ενόψει της επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα για τον δεύτερο γύρο της τρέχουσας αξιολόγησης, όπου αναμένεται να τεθούν όλα τα άλυτα ζητήματα, στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, που κατέδειξαν πως οι ελληνικές συστημικές τράπεζες δεν χρειάζονται περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση.

Στο περιθώριο της 7ης συνεδρίασης του Παγκόσμιου Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα υπογράφει συμφωνία για την αυτόματη ανταλλαγή χρηματο-οικονομικών πληροφοριών, αρχής γενόμενης από το 2017, από τουλάχιστον 52 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στόχος της συμφωνίας η αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης και η ενίσχυση της διαφάνειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ