Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Λαγκάρντ με Χαρδούβελη

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η χθεσινή (Κυριακή) συνάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τον υπουργό Οικονομικών Χαρδούβελη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

«Η συνάντηση πήγε καλά. Η συζήτηση ξεκίνησε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα» επισήμανε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να κλείσει μια κακή συμφωνία που να δεσμεύει την επόμενη Κυβέρνηση» επανέλαβε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης διερωτήθηκε δε «τι πάμε να συζητήσουμε με το ΔΝΤ τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ότι το Ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο;». Σύμφωνα με τον κύριο Σκουρλέτη η δήλωση αυτή του κυρίου Σαμαρά υπονομεύει τη διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται ότι η κ. Λαγκάρντ ζήτησε την Κυριακή από την ελληνική αντιπροσωπεία την εφαρμογή των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις» που προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, συζητήθηκαν τα «πιθανά επόμενα βήματα» για την Ελλάδα, μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα ΔΝΤ, που κανονικά λήγει το Μάρτιο του 2016.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το ΔΝΤ είναι ικανοποιημένο με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα είναι «αρωγός» στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σχολίασε πως όσον αφορά τη συνεργασία με το ΔΝΤ, διατυπώθηκε η άποψη ότι «θα είναι μια μετεξέλιξη της σχέσης που όλοι θα κερδίσουν».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ