Bloomberg: Οι ελληνικές τράπεζες θα επιδιώξουν την άντληση 5,4 δισ. από την ΕΚΤ

Την άντληση 5,4 δισ. ευρώ θα επιδιώξουν οι ελληνικές τράπεζες από την πρώτη δημοπρασία παροχής ρευστότητας της ΕΚΤ, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του δανεισμού προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Εθνική θα επιδιώξει να αντλήσει 1,6 δισ., η Πειραιώς 2,7 δισ. και η Eurobank 1 δισ. ευρώ. Η Alpha Bank δεν θα συμμετάσχει στη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου, αλλά μπορεί να λάβει μέρος σε αυτή του Δεκεμβρίου,

Για την συμμετοχή στην πρώτη δημοπρασία, οι τράπεζες είχαν διορία για την υποβολή στοιχείων στην Τράπεζα Ελλάδας ως τις 3.30 ώρα την Πέμπτη. Το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει και δεύτερη δημοπρασία.

Σημειώνεται ότι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες μετά τα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να πει κάτι τέτοιο, και σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πολλά και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατάφεραν να έχουν ξανά πρόσβαση σε ιδιωτικές κεφαλαιακές αγορές.


Πηγή: skai.gr