Συνάντηση Ρωσίας – ΕΕ για τις προμήθειες φυσικού αερίου

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ θα πραγματοποιήσουν διμερή συνάντηση στις αμέσως επόμενες ώρες για να συζητήσουν την προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουκρανία και την Ευρώπη.

«Θα συζητήσουμε την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά τις παραδόσεις και τη διέλευση του φυσικού αερίου» τόνισε ο Νόβακ στο περιθώριο της συνόδου που πραγματοποιείται στο Μινσκ για την ουκρανική κρίση. «Λεπτομερέστερες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα στις 29 Αυγούστου» πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο καταβάλει το αντίστοιχο τίμημα.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να πουλήσουμε [περισσότερα φυσικού αερίου], αν λάβουμε τα χρήματα [για αυτό]» είπε στο ITAR-TASS ο Νόβακ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Άρσενι Γιάτσενιουκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του χρειάζεται να αγοράσει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ