Την έκθεση της BlackRock για τις τράπεζες ανακοινώνει η ΤτΕ

Tις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της BlackRock συνεπικουρούμενη από τους διεθνείς οίκους RothsChild και Ernst & Young ανακοινώνει σήμερα Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδος, αψηφώντας τις ενστάσεις του ΔΝΤ. Η ΤτΕ θα ανακοινώσει και το χρονικό ορίζοντα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Oι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν με βάση τα αποτελέσματα της BlackRock, και εάν υπάρξουν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες μετά τη δημοσιοποίηση των πανευρωπαϊκών τεστ αντοχής της ΕΚΤ, το Φθινόπωρο, θα καλυφθούν μέσω του ΤΧΣ.

Ο διοικητής της ΤτΕ ταξίδεψε την Τετάρτη στη Φραγκφούρτη, ενόψει της σημερινής τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ, και εκτιμάται ότι συζήτησε το θέμα με τη διοίκηση της ΕΚΤ, πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις από τον Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας.

Το «αγκάθι» των τραπεζών βρέθηκε την Τετάρτη στο επίκεντρο σε πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής της τρόικας, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου να δηλώνει πριν από τη σύσκεψη πως οι τράπεζες αποτελούν κορυφαίο πρόβλημα στη σκληρή διαπραγμάτευση.
Πηγή: skai.gr