Υπέρ των πρωτοβουλιών του υπουργείου Ανάπτυξης για το ψωμί οι αρτοβιομηχανίες

Στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, και την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς αρτοποιίας προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας, θα συμβάλλει η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για την άρση εναπομεινάντων περιορισμών στον κλάδο αναφέρει ο ΠΣΑΜ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αρτοποιητικών Μονάδων)παίρνοντας θέση υπέρ του υπουργείου.

Όπως αναφέρει ο ΠΣΑΜ, οι ώς τώρα μεταρρυθμίσεις οδήγησαν σε σημαντική μείωση της τιμής του ψωμιού, ενώ η απελευθέρωση του βάρους του ψωμιού σε συνδυασμό με την αναγραφή τιμής κιλού για κάθε πωλούμενο είδος, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την προσφορά μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και την σωστή ενημέρωση των καταναλωτών.

Ειδικότερα, ο ΠΣΑΜ σημειώνει ότι όλες οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την άρση των περιορισμών του Ν. 3526/2007 είχαν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην αγορά και οδήγησαν σε:

• Σημαντική μείωση της τιμής του ψωμιού, συνέπεια της εντονότερης δραστηριοποίησης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Η καθημερινή φρατζόλα των ελληνικών νοικοκυριών πωλείται κάτω των 50 λεπτών, ενίοτε δε σε περιόδους προσφορών και κάτω από 40 λεπτά.
• Σημαντική άνοδο των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων από ελληνικές αρτοβιομηχανίες.
• Έναρξη λειτουργίας μίας νέας βιομηχανικής εγκατάστασης για την παραγωγή ελληνικών προψημένων & κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων.
• Σημαντικές νέες επενδύσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ για την δημιουργία "ζεστών γωνιών" (εγκαταστάσεων περάτωσης έψησης) εντός των καταστημάτων τους.
• Σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη καταστημάτων επώνυμων αλυσίδων, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αναβαθμισμένων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας
• Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις αρτοβιομηχανίες, τα συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ και τις επώνυμες αλυσίδες

Η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου θα συντελέσει και στη μείωση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, τόνισε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Πηγή: skai.gr