Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πολλά μίλια και δισεκατομμύρια χωρίζουν Ελλάδα και τρόικα

«Μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος, σε ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στο Eurogroup της Πέμπτης, ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει τελειώσει εγκαίρως ούτε και για το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι η πρόοδος είναι πολύ αργή, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ληφθούν μετά τις «διακοπές του σκι», οι οποίες στην Ευρώπη γίνονται τον Φεβρουάριο.

Κατέληξε δε ότι χωρίς το κλείσιμο όλων των προαπαιτούμενων δεν θα εγκριθεί ούτε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου που εκκρεμεί από τον Ιούλιο.

«Δε μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά το τέλος της συνάντησής του με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικα.

Εν τω μεταξύ, για τις 15 Δεκεμβρίου παραπέμφθηκε η συμφωνία για το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε η τρόικα με τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης