Συνάντηση Χατζηδάκη Moscovici για διαρθρωτικές αλλαγές & ιδιωτικοποιήσεις

O Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι για σειρά επαφών.

Συγκεκριμένα, προσκεκλημένος του Γάλλου Υπουργού Παραγωγικής Ανάκαμψης κ. Arnaud Montebourg, συμμετείχε σε άτυπη διυπουργική διάσκεψη για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Στην ίδια διάσκεψη συμμετείχαν έξι ακόμα Ευρωπαίοι Υπουργοί καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας κ. Antonio Tajani.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης κατά την οποία ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποστείλει αμέσως ερωτηματολόγιο στους αρμόδιους Υπουργούς των κρατών-μελών, έτσι ώστε να εντοπιστούν από τώρα σημεία γενικής συμφωνίας προκειμένου να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας με σκοπό την άρση εμποδίων στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της Βιομηχανίας.

Ο κ. Χατζηδάκης συνάντησε σήμερα το Γάλλο Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Pierre Moscovici με τον οποίο συζήτησε για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα καθώς και για θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας. Συζήτησαν επίσης την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ίδρυση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου. Ο κ. Moscovici δεσμεύθηκε ότι εκπρόσωπος της Γαλλικής Κυβέρνησης θα συμμετάσχει στην ομάδα έργου για τη σύσταση του Ταμείου.Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι η γαλλική πλευρά θα εξετάσει στο προσεχές διάστημα τη συμμετοχή της Γαλλίας στο ταμείο με κεφαλαιακή στήριξη. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ κ. Pier Carlo Padoan με τον οποίο συζήτησαν την πορεία συνεργασίας του Διεθνούς οργανισμού και της Ελλάδας για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Πηγή: skai.gr