Υπέρ της επιμήκυνσης των δανείων για Ελλάδα ο Αντόνιο Ταγιάνι

Υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, συμφωνώντας, όπως αναφέρει, με τον επίτροπο Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ταγιάνι γνωστοποίησε πως θα επισκεφθεί την Ελλάδα πριν το τέλος του 2013, μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».

Αναφερόμενος τέλος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ