O κ. Εμίρης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να ανατραπεί η συμφωνία πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ στο διεθνές επενδυτικό σχήμα Emma Delta.
Αλλά και αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε θέματα ηθικής".
Την παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο ανέφερε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, ο κ. Σταυρίδης πέταξε για τις διακοπές του στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος συμμετέχει στο συγκεκριμένο διεθνές επενδυτικό σχήμα.
Η παραίτηση Σταυρίδη αφορούσε θέματα ηθικήςΜιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, "προσφέρθηκε να τον αφήσει στην Κεφαλονιά".
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σταυρίδης χαρακτηρίζει ως "εποικοδομητική" τη συνεργασία που είχε με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και "άψογη" τη συνεργασία του με την κυβέρνηση.
Τέλος, εύχεται να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία η κυβέρνηση “το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων”.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση καλείται να ετοιμάσει το σχέδιό της για την αναδιάρθρωση των αμυντικών συστημάτων και την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, να προχωρήσει στην επόμενη φάση της επέκτασης της επένδυσης της COSCO στον ΟΛΠ κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη την προσεχή Τρίτη με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.