Socar: Ξεκίνησαν οι επαφές για ΔΕΣΦΑ, το δίκτυο σύντομα «στα χέρια μας»

Η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Socar έχει πλέον ξεκινήσει επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της αζέρικης επιχείρησης, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεβ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως η διαχείριση του ελληνικού δικτύου φυσικού αερίου θα περιέλθει σύντομα στα χέρια της Socar.

«Η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ τελείωσε και η Socar έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπντουλάγιεβ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

«Αυτό σημαίνει πως ολόκληρο το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της Ελλάδας θα είναι σύντομα στα χέρια μας», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Socar ήταν ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής που υπέβαλε τελικά δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ, αφότου η ρωσική εταιρεία Sintez και η ελληνοτσεχική κοινοπραξία PPF-Terna αποφάσισαν να αποσυρθούν από την διαδικασία.

Παρά ταύτα, όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν πως η οικονομική προσφορά της αζέρικης εταιρείας για τον ΔΕΣΦΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε ούτε μία προσφορά για την ΔΕΠΑ, αυτό θέτει σε κίνδυνο τον στόχο εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις που έχει θέσει η Αθήνα για το 2013.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ