Σουλτς: Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά δισ. πάνε σε ελβετικούς λογαριασμούς

Την ώρα που οι έλληνες πολίτες κάνουν επίπονες θυσίες, δισεκατομμύρια μεταφέρονται από την Ελλάδα σε ελβετικούς λογαριασμούς τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος γενικότερα στη φοροδιαφυγή στην ΕΕ, διερωτήθηκε γιατί τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πρέπει να πηγαίνουν σε εταιρίες που έχουν τη βάση τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Επίσης, τόνισε ότι οι εταιρίες πρέπει να υποβάλλουν αναφορές οι οποίες θα παραθέτουν αναλυτικά τους φόρους που πληρώνουν και τα κέρδη που έχουν σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιούνται.

Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ φοροδιαφυγή στην ΕΕ έχει πολύ σημαντικές συνέπειες τόσο στους εθνικούς όσο και στον κοινοτικό προϋπολογισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει.

Εν τω μεταξύ με σημερινό της δημοσίευμα η Καθημερινή αποκαλύπτει ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνουν συστάσεις στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα όπως γιατροί και δικηγόροι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ