Μηταράκης για ανεργία: Πολύ δύσκολο το 2013

Πολύ δύσκολη και μεταβατική χρονιά χαρακτήρισε το 2013 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ερωτηθείς στο περιθώριο του 2ου επιχειρηματικού φόρουμ του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για εκτίναξη της ανεργίας στο 27,2% τον Ιανουάριο.

"Δεν μπορούμε
και δεν πρέπει να κρύψουμε την αλήθεια από τον λαό ότι θα είναι δύσκολο το 2013, αλλά πάμε κάπως καλύτερα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα "τρέξουν" ταχύτερα το 2013, "θα αρχίσουν να δείχνουν σημαντικά σημάδια σταθεροποίησης".

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στις Σκουριές, ο κ.Μηταράκης εξέφρασε τη στήριξή του σε επενδύσεις που έχουν εκπληρώσει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και έχουν πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πολύ χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας είναι -όπως είπε- και το νέο ΕΣΠΑ, τα κονδύλια του οποίου ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

Ο ίδιος υπενθύμισε ακόμη ότι την Τετάρτη η Βουλή ψήφισε τον νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό νόμο, ενώ επανέλαβε ότι εντός του 2013 θα ολοκληρωθεί η ενοποίηση των φορέων εξωστρέφειας (σ.σ. του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και της Invest in Greece), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες "είχαν ήδη την καλύτερη χρονιά τους το 2012".
"Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρύψουμε την αλήθεια από τον λαό ότι θα είναι δύσκολο το 2013

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε τη σημασία που έχει το επιχειρηματικό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων μεταξύ των φορέων της οικονομίας της Μακεδονίας και της Θράκης, η οποία μαστίζεται από μεγάλα ποσοστά ανεργίας και αποβιομηχάνιση, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να εξελιχθεί το φόρουμ σε θεσμό.

"Στόχος μας είναι να συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι πρόεδροι των παραγωγικών επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, προκειμένου να συζητιούνται τα προβλήματα που τούς απασχολούν", σημείωσε ο κ. Καράογλου.


Πηγή: skai.gr