Καργαρώτος: Ποιοτικά τα ελληνικά καπνά, συμβάλουν στις εξαγωγές

Τα ελληνικά καπνά είναι αρωματικά, πολύ ακριβά και συμβάλλουν στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ιακωβος Καργαρώτος, γενικός διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Αφορμή η συμφωνία που υπεγράφη την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρίας Philip Morris. Η καπνοβιομηχανία δεσμεύεται ότι θα απορροφήσει τη μισή παραγωγή της Ελλάδας σε καπνό την τριετία 2013 - 2015.

Ο κ. Καργαρώτος τόνισε πως τα ελληνικά καπνά μπαίνουν κατά κύριο λόγο σε τσιγάρα υψηλής τιμής και προορίζονται στην συντριπτική πλειοψηφία για εργοστάσια που παρασκευάζουν τσιγάρα σε άλλες χώρες και κατά συνέπεια ενισχύεται η εξαγωγική δραστηριότητα. Είπε ακόμα ότι η συμφωνία προβλέπει πως θα απορροφηθούν 20% μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όσες αγόραζε μέχρι σήμερα η εταιρεία και δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνει ως έχει το εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Αναφερόμενος στην ελληνική πραγματικότητα μετά την κρίση είπε ότι για να ξεπεραστεί χρειάζεται φρέσκο χρήμα, νέες θέσεις εργασίας και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία υπεγράφη την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Προβλέπει την απορρόφηση της μισής παραγωγής της Ελλάδας σε καπνό την τριετία 2013 – 2015.

H ελληνική παραγωγή καπνών ανέρχεται σε περίπου 26 εκατομμύρια κιλά ετησίως.

Τα 20 εκατομμύρια κιλά είναι καπνά ανατολικού τύπου και τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια κιλά είναι ποικιλίας Virginia.
Πηγή: skai.gr