Alpha Bank: Kίνδυνος για την ανάκαμψη οι αντιαναπτυξιακές πολιτικές

Η ανάλυση αναλυτικά ΕΔΩ

Την εντυπωσιακή ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και των επιχειρηματικών προσδοκιών για τη χώρα μας σηματοδοτεί για πρώτη φορά, ύστερα από πολλούς μήνες ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) για το Δεκέμβριο του 2012 επισημαίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της. Ο δείκτης για την Ελλάδα βρίσκεται απόσταση αναπνοής από την Ευρωζώνη.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος καταρτίζεται για την Ελλάδα από τον ΙΟΒΕ και δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως όμως
, προειδοποιεί η τράπεζα, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα και η διατήρηση ή η περαιτέρω βελτίωσή του δεν θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο με την εφαρμογή αντιαναπτυξιακών – αντικοινωνικών φορολογικών πολιτικών που είναι βέβαιο ότι αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας και σε κάθε περίπτωση δεν εξυπηρετούν την ανάγκη της χώρας για απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και για έξοδό της από την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της.

Μια τέτοια πολιτική φαίνεται ότι προωθείται για να εφαρμοστεί στην τρέχουσα περίοδο στον τομέα της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας σημειώνεται.

«Το καλό οικονομικό κλίμα, που δύσκολα κτίζεται και εύκολα εξανεμίζεται, πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη
οφθαλμού καθώς είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο υπέρβασης της μιζέριας και ανάταξης της ελληνικής
οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Alpha Bank.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η βελτίωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος οφείλεται στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Ελλάδος από τη Ζώνη του Ευρώ και το ΔΝΤ, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου 2012.
Πηγή: skai.gr