Μαυραγάνης: Ζητήθηκαν στοιχεία για φορολογικούς ελέγχους σε παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ

Στοιχεία για τους φορολογικούς ελέγχους που έχουν διενεργηθεί σε παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ από τις αρχές του 2000 έως σήμερα έχει ζητήσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποίησε πως, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, εκκρεμεί φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ και στην ΕΠΟ.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο του Σώματος βρίσκεται σύμβαση της ΕΠΟ με εταιρεία, η οποία αφορούσε την κάρτα υγείας αθλητών ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο Εισαγγελικής Παραγγελίας για παράνομο στοίχημα και στημένους αγώνες, το ΣΔΟΕ έχει προβεί στις «δέουσες ενέργειες», χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες αναφορικά με πρόσωπα που είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας με την ΕΠΟ.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάστηκε ως απάντηση σε ερώτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, με αφορμή τα φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Πηγή: skai.gr