ΚτΚ: Πολύ θετική αναμένεται η έκθεση της τρόικα

Πολύ θετική αναμένεται να είναι η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως αναφέρει η ΚτΚ, στην έκθεση θα γίνεται λόγος για την εξαιρετική προσπάθεια που έχει καταβάλλει η ελληνική κυβέρνησης, παρά τη μεγάλη πολιτική πίεση, ενώ ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ παραδέχεται ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρναρας πήραν γενναίες αποφάσεις και αξίζουν το σεβασμό όλων.

Από την πλευρά της, η Αθήνα ευελπιστεί να μετουσιώσει αυτή την επιτυχία σε ταχεία εκταμίευση της πολυαναμενόμενης δόσης διάσωσης ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με πρώτο ορίζοντα μία πιθανή διάσκεψη του Eurogroup έως τις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η εκταμίευση της δόσης έχει «κλειδώσει» επί τις ουσίας έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ επιπλέον 12 δισεκατομμύρια ευρώ από τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου θα δοθούν σταδιακά στην Αθήνα ως «μπόνους» για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο ενδεχόμενου «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων που κατέχονται από τον επίσημο τομέα της Ευρώπης, καθώς συνεχίζεται η σχετική αντιπαράθεση μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που τάσσεται υπέρ τυχόν δεύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και της Γερμανίας, που την απορρίπτει.
Πηγή: άρθρο του Κ.Π. Παπαδιόχου