Μεγάλη πτώση 6,28% στο ΧΑ με «οδηγό» τις τράπεζες

Σημαντική πτώση της τάξης του 6,28% κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταπέφτοντας τελικά στις 819,61 μονάδες. Η σημερινή εξέλιξη έρχεται καθώς παρατείνεται η αγωνία για την οριστικοποίηση των νέων δημοσιονομικών μέτρων και παραμένουν τα ερωτηματικά για την εκταμίευση της επόμενης δόσης διάσωσης και το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η τρόικα απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο ανταλλαγής των ομολόγων ελληνικού δημοσίου που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους οι ελληνικές τράπεζες με ομόλογα του προσωρινού ταμείου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ.

Η μεγαλύτερη πτώση
σημειώθηκε στους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι υποχώρησαν κατά 15,82%, ωστόσο στο «κόκκινο» βρέθηκαν όλοι οι κλαδικοί δείκτες. Συνολικά, 118 μετοχές (75%) ήταν πτωτικές, 15 (9%) ήταν ανοδικές και 25 παρέμειναν αμετάβλητες (16%).

Αρνητικά είναι τα πρόσημα και στα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,1%, τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,78% και τον DAX στην Φρανκφούρτη να πέφτει κατά 0,36%.

Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και σε Ιταλία και Ισπανία, όπου ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνο βρίσκεται στο «κόκκινο» κατά 1,71%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,66%.
Πηγή: skai.gr